Savjeti

Gdje parkirati?

Obavezna stavka prije svakog putovanja i briga gdje ostaviti auto. Popis ću dopunjavati sa svakim novim parkingom, a zasad vam donosim one koje sam isprobala 🙂

Zagreb

  1. Parking Zagreb Airport

Parking se nalazi u Velikoj Gorici, samo 2,5km udaljen od Zračne luke Zagreb. rezervaciju napravite na njihovoj službenoj stranici, a po dolasku na parking s autom dolaze po vas i ostavljaju vas na autobusnoj stanici ispred aerodroma gdje vas i povratno kupe. Mi smo bili zadovoljni sa svime tako da preporučam, ali obavezno rezerviratje poprilično unaprijed jer se meni znalo desiti da sam čekala pa sam ostala bez mjesta. Cijena po danu je bila 40 kuna, sad kako je kad smo prešli u euro ne znam, jer još nismo bili, ali vjerojatno su poskupili.

2. Sky park Zagreb

Ovaj parking smo isprobali jer je prvi bio zauzet na naše datume. Nalazi se još bliže nego prvi, a ostavljaju vas odmah ispred ulaza u aerodrom gdje vas povratno i kupe. Sve je prošlo odlično, možda sam nekako bila i zadovoljnija s ovim parkingom, ali bio je mrvicu skuplji nego prvi. Cijena ovisi o broju dana, a poslije 8og dana svaki sljedeći se naplaćuje 8€.

Budimpešta

  1. Budapest Airport Parking

Ovo je naš odabir svaki put kad smo u Budimpešti, iako postoji dosta opcija, ova nam je nekako najsigurnija jer ne ovisite o nikome. Postoji više parkinga – Premium, Terminal, Holiday i Smart. U principu su svi isti i nalaze se jedan pored drugoga, a cijena ovisi o daljni hoda do aerodroma. Mi uvijek izaberemo onaj najjeftiniji, a to je Smart Parking koji je udaljen 8-10 minuta od aerodroma. Nama to ne predstavlja neku razliku, a cijena je stvarno odlična – za 16 dana smo platili 350 kuna. Jedina stvar kod koje trebate paziti je ulazak u parking. Mi kad smo išli prvi put nismo znali pa smo na kraju platili duplo, ali novac nam je vraćen za par dana.

Na ulazu čekate da vam se skenira tablica i javi vam se zaposlenik na interfon i po prezimenu rezervacije vas pušta unutra, a na izlazu vam se samo skenira kartica. Mi to prvi put nismo napravili nego smo samo ušli, ali preko maila je sve brzo riješeno.

Ovdje ću staviti neke lokacije koje ja osobno nisam isprobala, ali planiram pri sljedećoj posjeti. Većinom za njih saznam na Facebook grupama i totalno zaboravim na njih jer mi se izgube slike među tisućama koje imam na mobitelu. Radi se o parkinzima blizu aerodroma u Budimpešti.

  1. Sarokhaz Panzio – privatni smještaj i privatni parking, ali nude prijevoz do aerodroma i za goste i za one koji nisu gosti.Kažu da je parking 5 € na dan pa ako netko slučajno završi kod njih, javite dojmove.
  2. P+R KOKI Terminal (Kobanya-Kispest)- radi se o parking garaži trgovačkog centra gdje vas bus 200E direktno vozi na aerodrom. Pokriveno je nadzornim kamerama i jako jeftino ( u smislu 1 € po danu). Plaća se preko aplikacije i trebalo bi biti jako jednostavno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *